UNGDOMSFOTBALL
Ungdomsfotballen i Holmen IF bygger videre på barnefotballens verdier, og tilbyr et strukturert, utviklende og trygt treningsmiljø for spillere i alderen 13 til 19 år. I ungdomsfotballen får spillerne mulighet til å vokse – som fotballspillere og som mennesker. Med erfarne trenere, tilpassede treningsgrupper og høyt fokus på mestring, legger vi grunnlaget for både glede og utvikling på banen.

Hver eneste høst rekrutteres et nytt trinn over i ungdomsfotballen. Det kommende 13-årstrinnet sin sesong iverksettes i november. I forkant av dette er det blitt avholdt informasjonsmøter for å tydeliggjøre de endringene i organiseringen av fotballaktiviteten som barna og foresatte etter hvert skal bli kjent med. I ungdomsfotballen så har klubben til intensjon at barna skal ha anledning til å trene så mye de ønsker – inntil 3-4 treninger ukentlig. Klubben skaffer nå til veie, og ansetter trenerløsninger som overtar det sportslig rettede hovedansvaret. Gjennom de første treningene i november vil trenerne bli kjent med spillerne – før det etableres treningsgrupper basert på spillernes daværende ferdigheter. Dette for å sikre så homogene treningsgrupper som mulig – for å sikre spillerne sitt treningsutbytte. Holmen IF er ikke i besittelse av egenskaper som tilsier at de vet hvilke spillere som kommer til å bli gode fotballspillere i voksen alder. Men trenerne er i besittelse av tilstrekkelig erfaring som gjør at de kan sette sammen homogene treningsgrupper. Treningsgrupper satt sammen av spillere med forholdsvis tilsvarende ferdigheter sikrer alle spillerne tilstrekkelige utfordringer og mestringsopplevelser underveis i trenings- og kampaktivitet. Summen de opplevde utfordringene og mestringsopplevelsene sikrer naturlig utvikling hos spilleren. Underveis i ungdomsfotballen vil spillerne oppleve at det forekommer endringer i treningsgruppene i takt med enkeltspillerne sin individuelle utvikling. Dette er trenerstyrt. Gjennom det første året i ungdomsfotballen vil trinnet trene samtidig gjennom sesongen. Dette for å skape bånd og tilhørighet på tvers av trinnet. Antall foretrukne fotballaktiviteter gjennom året er frivillig, men interessenivå påvirker ofte hvilken treningsgruppe man havner i.
Vi ønsker å sikre spillerne mest mulig spilletid. Hver enkelt spiller skal trene og spille der en hører hjemme ferdighetsmessig.
I etterkant av 16-årssesongen skal spillerne tilbys et juniortilbud. Juniorfotballen er sammensatte årstrinn av spillere primært 17, 18 og 19 år gamle.
Spillform:
13: 9er
14: 11er
15: 11er
16: 11er
19: 11er
Overordnet mål for klubben er at så mange spillere som mulig spiller aktivt fotball utover videregående skolegang. Klubben legger til rette for at man skal kunne stimulere sin interesse og ferdigheter så langt det lar seg gjøre. Vi ønsker å utvikle spillere som i fremtiden vil prege norsk toppfotball, samtidig som vi er opptatt av egenrekruttering til klubbens seniorsatsning på både herre- og kvinnesiden.
Spillere som utviser et ekstravagant holdnings- og ferdighetsnivå skal tilbys utfordringer utover egen aldersklasse. Dette synliggjøres gjennom hospitering. Hospitering er et individuelt tiltak for de spillerne med spesielt gode fotballferdigheter på hvert alderstrinn. Hospiteringen er et virkemiddel som skal bidra til å gi spillerne utfordringer på eget nivå, slik at de kan utøve fotballaktiviteten i sitt nærmiljø – uten at det skal gå på bekostning av ferdighetsutviklingen. Elitefotballsjefen er øverste ansvarlig for å sikre disse spillerne sin utvikling.
Generelt
Generelt
På trinnene i ungdomsfotballen gis det differensierte tilbud, basert på ferdighetsnivå, holdninger og interesse. Dette gjør seg også synlig i kamphverdagen hvor hvert av lagene i seriespill er sammensatt av spillere som innehar forholdsvis tilsvarende ferdighetsnivå. Spillere fra Hvalstad og Billingstad tilbys ved overgang til ungdomsfotball en klubbovergang, da deres respektive klubber ikke tilbyr et ungdomsfotballtilbud. I ungdomsfotballen vil Holmen i seriespill etterstrebe å ha;
- Minimum 1 lag på hvert alderstrinn i 1.divisjon
- Minimum 1 lag på hvert alderstrinn i 2.divisjon
- Minimum 1 lag på hvert alderstrinn i 3.divisjon
Det er viktig at spillerne sikres mest mulig spilletid også i disse årsklassene. Hver enkelt spiller skal trene og spille der en hører hjemme ferdighetsmessig. Dette medfører at det er rom for individuell utvikling, som over tid vil føre til en viss flyt i mellom de respektive lagene på hvert alderstrinn. Denne flyten synliggjøres gjennom eksempelvis hospitering som et virkemiddel, eller permanent opp- eller nedflytning av spillere mellom lagene.
Gjennom første året i ungdomsfotballen (13) skal samtlige spillere tilbys like mange faste treningsaktiviteter. Antall treningsaktiviteter tilbudt skal være enten 3- eller 4 økter ukentlig. Det etterstrebes at trinnene trener samtidig - altså på samme tidspunkt, på samme bane minimum 75 % av treningsuken - så langt arenakapasitet og seriespill-frekvens tillater det.
Karakteristikker og kjennetegn alder
Alder | Karakteristikker og kjennetegn |
13 | - Store forskjeller i fysisk og mental utvikling |
14 | - Store forskjeller i fysisk og mental utvikling |
15 | - Ekstrem vekstperiode |
16 | - Ekstrem vekstperiode |
13 år
Alder: 13 år
Dette er spesialisert fotballaktivitet for aldersgruppen. Gutter og jenter er delt på dette trinnet. Fra og med november året spillerne fyller 12 iverksettes ungdomsfotballaktiviteten med en treningsperiode, etterfulgt av at spillerne for blir fordelt i treningsgrupper som vil utgjøre stammen i de lagene som blir påmeldt til seriespill. Gjennom den første treningsperioden skal trenerne foruten å avdekke daværende ferdighetsnivå, også avdekke spillernes holdninger og motivasjon knyttet til fotballaktiviteten. Et viktig virkemiddel her er spillerheftet spillerne skal fylle ut før første trening. Spillerheftet fylles ut elektronisk, og sendes til lagets trenere - slik at trenerne kan bruke det aktivt som en del av en førstevurdering av spilleren. Spillerheftet skal også senere trekkes frem underveis i sesongen, slik at trener og spiller sammen kan gå gjennom svarene spilleren gav på de konkrete spørsmålene i november under en av de to obligatoriske spillersamtalene treneren skal gjennomføre.
Spillform: 9er - NFF Oslo tilbyr også 7er som spillform i denne aldersklassen.
Anbefalt antall pr. lagsenhet: 16 (9er), 10 (7er)
Antall treninger ukentlig: 3-4
Seriespill jenter:
Veiledende påmelding i 3 divisjoner. Laget meldes på i den divisjonen klubben mener laget bør spille.
Det spilles enkel vår-sesong, før det settes opp nye avdelinger for høst-sesongen basert på resultater fra vår-sesongen. Gjelder for 1. og 2.divisjon. 3.divisjon inndeles i avdelinger etter kretsstyrets bestemmelser.
Seriespill gutter:
Veiledende påmelding i 5 divisjoner. Laget meldes på i den divisjonen klubben mener laget bør spille. Det spilles enkel vår-sesong, før det settes opp nye avdelinger for høst-sesongen basert på resultater fra vår-sesongen. Gjelder for 1. og 2.divisjon. 3. - 5. divisjon inndeles i avdelinger etter kretsstyrets bestemmelser.
Nivået laget meldes på i, vil få stor betydning for videre spill i ungdomsfotballen (14-19 år).
14 år
Alder: 14 år
Dette er spesialisert fotballaktivitet for aldersgruppen. Gutter og jenter er delt på dette trinnet. Treningsgruppene definerer grunnlaget for påmelding til seriespill.
Spillform: 11er
Spillere pr. lagsenhet: Maksimalt 18
Antall treninger ukentlig: 3-4
Seriespill jenter
Seriespill gutter
15 år
Alder: 15 år
Dette er spesialisert fotballaktivitet for aldersgruppen. Gutter og jenter er delt på dette trinnet. Treningsgruppene definerer grunnlaget for påmelding til seriespill.
Spillform: 11er
Spillere pr. lagsenhet: Maksimalt 18
Antall treninger ukentlig: 3-4
Seriespill jenter
Seriespill gutter
16 år
Alder: 16 år
Dette er spesialisert fotballaktivitet for gutter i denne aldersgruppen. Jenter vil ikke ha et eget tilbud avgrenset til alderstrinnet, da J.16 ikke har et eget seriespill tilbud i Oslo Fotballkrets. Treningsgruppene, samt resultater fra forrige sesong definerer grunnlaget for påmelding til seriespill, da man sesongen før har vært gjennom en kvalifisering til Interkrets (nivå 1 - 16) og 1.divisjon (nivå 2 - 16).
Spillform: 11er
Spillere pr. lagsenhet: Maksimalt 18
Antall treninger ukentlig: 2-5
Seriespill jenter
Seriespill gutter
Alder: 17 - 19 år / 16 - 19 år
Dette er spesialisert fotballaktivitet for gutter i aldersgruppen 17, 18 og 19 år. For jentene er det spesialisert fotballaktivitet i aldersgruppen 16, 17, 18 og 19 år. Lagenes totale ambisjoner og spillerne sitt daværende ferdighetsnivå er avgjørende for nivået man meldes på til i seriespill. Guttene kvalifiserer seg gjennom lagets resultater sesongen tidligere til enten spill i Interkrets A (nivå 1), Interkrets B (nivå 2), 1.divisjon (nivå 3) eller 2.divisjon (nivå 4). For jentene sitt vedkommende er ikke tidligere resultater avgjørende for hvilket nivå de blir oppnevnt til i seriespill.
Spillform: 11er
Spillere pr. lagsenhet: Maksimalt 18
Antall treninger ukentlig: 1-5
Seriespill jenter
Seriespill gutter
Turneringer
Definisjon; obligatoriske kamper utenfor seriespill
Hvert lag i ungdomsfotballen oppfordres til deltakelse i minimum 2 turneringer utenfor seriespill årlig. Valg av turnering og tidspunkt gjøres i forbindelse med årsplanleggingen av hovedtrener og det respektive støtteapparat i samråd med hovedtrener sin nærmeste overordnede (sportssjef eller sportskoordinator). Turneringsdeltakelse i utlandet aksepteres, så sant det kan vises til et hensiktsmessig reiseopplegg og at det er kostnadsmessig forsvarlig med tanke på enkeltlagenes totale årsbudsjett. Ved turneringsdeltakelse utenfor Norden må laget få en autorisasjon for deltakelse som utstedes av kretsen. Søknadsskjema fylles ut og oversendes fotballgruppens sportssjef i god tid før avreise. Sportssjef sender så søknaden til korrekt kontaktpunkt hos kretsen. Det er kun fotballgruppens sportssjef som sender søknad til kretsen om autorisasjon for deltakelse.
Hospitering
Definisjon; flytte spillere opp 1 eller flere alderstrinn
I Holmen IF Fotball anser vi hospitering som et tiltak for de spillerne med spesielt gode fotballferdigheter på hvert alderstrinn, og det er et virkemiddel som skal bidra til å gi disse spillerne utfordringer på deres eget nivå, slik at de kan utøve sin idrett i sitt nærmiljø samtidig med at de får muligheten til å utvikle seg. Vi mener hospitering som virkemiddel i trenings- og kamphverdagen er et preventivt tiltak mot frafall til andre klubber.
I tillegg til:
En spiller som vurderes i toppsjiktet i sin gruppe, hospiterer til gruppen over. Spilleren deltar på trening med begge grupper.
Retningslinjer:
- Hospitering er i utgangspunktet et ekstratilbud som kommer i tillegg til trening og kamper på eget alderstrinn
- Kun spillere som er modne nok med hensyn til holdninger, motivasjon, oppførsel og ferdigheter er aktuelle for hospiteringsordningen
- All hospitering av spillere skal kun skje etter nøye vurdering og samtaler mellom spiller, foreldre, trenere og sportssjef/sportskoordinator
- Klubben vil tilby hospitering til det nivået klubben mener er rett for hver enkelt spiller
- Ved spørsmål om hospitering så skal trenere og lagledere på de to aktuelle alderstrinnene jobbe sammen og strebe etter å finne løsninger slik at spillerens interesser og sportslige utvikling blir ivaretatt
- Hospiteringsordningen gjelder kun inn mot lag i ungdomsfotballen, dvs. fra 13 år; spillere fra årgangene 11 og 12 år kan hospitere inn i 13 år hvis det er spillere som viser ekstreme fotballferdigheter
Permanent oppflytting
Definisjon; flytte spiller opp 1 eller flere alderstrinn og utelukkende utøve den organiserte fotballaktiviteten med spillere som er eldre, enn seg selv
En spiller som vurderes så god at spilleren vil være jevnlig i startelleveren på laget spilleren har hospitert med, bør flyttes permanent til ny gruppe. Spilleren følger alle aktiviteter i ny gruppe.
Retningslinjer:
- Oppflytting til lag i aldersklassen over kan gjennomføres i alderen 13-19 år. Spillere fra årgangene 11 og 12 år kan flyttes inn i 13 år hvis det er spillere som viser ekstreme fotballferdigheter
- Sportssjef/sportskoordinator skal informeres av trener i gruppen hvor spilleren evt. skal flyttes opp fra om hvem som er aktuelle og sportssjef/sportskoordinator har det endelige beslutningsmandatet
- Trener skal innkalle spillere og foreldre for å informere om hva som kreves og hvilke konsekvenser dette medfører. Det kan ha både minus- og plussider med permanent oppflytting, og disse skal belyses i samtalene. Signalene til spiller skal være helt klare om hva som kreves
- Dersom en spiller ikke ønsker å flytte opp, skal hospitering fortsette etter retningslinjene
- Trener og sportssjef/sportskoordinator skal ha jevnlige samtaler med spiller for å følge opp utvikling/trivsel. Dersom det er ting som ikke fungerer, kan det være aktuelt å flytte spiller ned i egen klasse og tilbake til hospiteringsordning
Spillere som er flyttet permanent, vil kunne delta i både treninger og kamper med gruppen man tidligere tilhørte, dersom dette er hensiktsmessig.
Lån av spillere
Definisjon; når lag må låne spillere fra andre lagsenheter for å kunne gjennomføre oppsatt kampaktivitet
Retningslinjer:
- Når det må lånes spillere grunnet skader etc., skal spiller(e) fortrinnsvis lånes fra andre Holmen lag i samme årsklasse, eller så kan spillere ”lånes opp” fra årsklassen under. Dette skal i så fall være spillere som viser stor vilje og har ferdighetsnivå til å spille opp i eldre årsklasser
- Må et lag låne spillere, må lagledelsen på forhånd ta kontakt med avgivende lags trener for å få godkjenning om hvilke spillere som kan lånes. Lån av spillere skal ikke gå på bekostning av basislag i serie eller cuper. Trenerne må fordele belastningen blant spillerne
- Det skal etterstrebes størst mulig fleksibilitet fra alle parter
Treningsaktivitet
Definisjon; hvordan trener spillere i Holmen IF Fotball
Grunnprinsipp;
Hver enkelt spiller skal trene og spille der spilleren hører hjemme ferdighetsmessig.
Generelt;
I Holmen IF vektlegger vi ferdighetsutvikling for våre spillere. Vi mener det gjøres best ved å legge til rette aktiviteten slik at hver enkelt spiller får oppleve følelsen av mestring så ofte som mulig. Trenerne har derfor et særskilt ansvar for å tilrettelegge treningen slik at hver enkelt spiller får utfordringer som er i stil med spillerens ferdigheter. Det skal ikke være slik at kun de med høyest ferdigheter, opplever mestring og det å lykkes. Treningen skal fortrinnsvis organiseres med øvelser slik at spillere med relativt likt ferdighetsnivå, øver sammen. Gjennom dette vil vi sikre raskere individuell framgang og best ferdighetsutvikling på alle nivåer. Dette er sentrale forutsetninger for å øke selvtillit og motivasjon. Gjennom en slik differensiert aktivitet kan vi tilpasse utfordringer og kvalitetskrav til hver enkelt spiller, slik at spilleren både opplever det å lykkes og det å få testet ut sine grenser (jf. ”Flytsonemodellen”). På denne måten ønsker vår klubb å bidra til at spillerne i ungdomsfotballen blir værende i fotballmiljøet lengst mulig. Dette innebærer at trenerne i valg av øvelse, påser at spillere med tilsvarende ferdighetsnivå øver sammen underveis i treningen.
Som trener skal du jevnlig gi spillerne tibakemeldinger. Virkemiddelet med tilbakemeldingen er at de skal oppleves motiverende og stimulerende hos spilleren. Gjennom virkemiddelet opplever vi det fordelaktig med positiv forsterkning, og at treneren er lærings- og prestasjonsorientert når vedkommende gir tilbakemeldinger. Målet er å bevisstgjøre spillerne, slik at det skapes et grunnlag for at spillerne selv tar eierskap til egen utvikling. Treneren bør variere tilbakemeldingsform mellom teknikkene feedback og feedforward - altså fryse spillet og å gi løpende tilbakemeldinger, og å snakke til enkeltspillere, deler av laget og hele laget.
Dette danner grunnlaget for hvordan våre trenere i ungdomsfotball jobber på treningene. Generelt for ungdomsfotballen gjelder det fortsatt å ha mye ballkontakt for hver enkelt spiller. I tillegg er det viktig å ofte sette spillerne i situasjoner hvor de både må foreta et handlingsvalg og en handling, ofte synliggjort i læringsøyemed som spill - motspill / trekk - mottrekk. For trenerne er det derfor viktig å konstruere øvingsbilder for spillerne, og deretter la de få mange repetisjoner for å automatisere sine handlingsvalg i de gitte spillsituasjoner.
Rollekrav
Gjennom dette så sier vi ikke at hver spiller får tildelt en rolle i en alder av 12 år, men at spilleren målrettet skal ha anledning til å utvikle ferdigheter tilpasset en posisjon, spilleren vil føle seg mest komfortabel i. Selve prosessen med synliggjøring av rollekrav og bidrag til utvikling er et treneransvar. Utøveransvaret er å sette seg inn i hvilke ferdigheter de ulike rollekravene utfordrer. Gjennom denne tilnærmingen så vil spilleren utvikle taktiske, tekniske og fysiske egenskaper i takt med treningshverdagen. Først i alderen 14 finner vi det hensiktsmessig å tydeliggjøre hvilken rolle hver spiller har utviklet gode forutsetninger og egenskaper til å bekle.
Prioriteringer
- Mest mulig spilletid
- All fysisk trening, styrke, kondisjon og spenst - utføres i spillsituasjon og kamplike situasjoner
- Utvikle en rollebeskrivelse av hver posisjon på banen og hva den innebærer
- Rolletrening skal vektlegges i større grad i treningsarbeidet
- Kreativitet skal fortsatt ha høy prioritet. Vi ønsker å utvikle spillere som har gode ferdigheter og som kan arbeide raskt med ballen i trange situasjoner under press. Spillere som evner å ta hurtige avgjørelser i de ulike spillfasene, både med og uten ball.
- Generell teknikk trening er fremdeles viktig i treningsarbeidet. Kan gjøres via isolerte øvelser, men aller helst i spill
- Vektlegg betydningen av en god førsteberøring både teknisk og taktisk
- Mer fokusering på individuelle og relasjonelle ferdigheter, det vil si øving av handling og handlingsvalg ut fra situasjon på banen
- Vektlegge holdningsdelen til trening og kamp
- Vi ønsker å utvikle spillere som tar ansvar, viser initiativ og bestemmer spillet. Spillere som tør influere både i kamp og trening
- Fotball skal være gøy. Positivitet og ros er sentrale nøkkelord
- Svært viktig å få spillerne til å være opptatt av å løse oppgaven fremfor det å være resultatorientert
- Ofte vil det vise seg at fysisk styrke er teknikken overlegen i de yngre årsklassene. Den som er sterk i duellene, kan sparke langt og løpe fort, vinner som regel kampene mot mer tekniske, men fysisk svakere spillere. Dette gir oss klare holdepunkter:
- Vi må ikke være for opptatt av resultater
- Vi må gi ferdighetstreningen tid og muligheter - og ha tålmodighet til å la den utvikle seg.
- Vårt arbeid skal være utviklingsorientert
Spillestil
Spillerutvikling
Gjennom vårt utviklingsorienterte arbeid- og tilbud ønsker vi å produsere spillere som;
- Tar ansvar, viser initiativ og bestemmer spillet både på trening og i kamp
- Har gode ferdigheter og kan arbeide raskt med ballen i trange situasjoner under press
- Evner å ta hurtige avgjørelser med og uten ball
- Er aggressive og oppofrende i spillestilen
- Har de rette holdninger til så vel trening som kamp
- Tar ansvar for egen utvikling. Kommer for å trene, ikke bli trent
Krav til spillere
- Delta på alle treninger som er planlagt så langt det lar seg gjøre
- Gi beskjed til trener/lagleder dersom du ikke kan komme (trening og kamp)
- Delta aktivt i treningssammenheng. Ikke bare være tilstede
- Lytt til den informasjon som blir gitt til enhver tid
- Øv gjerne på de tingene som treneren mener du må forbedre deg på
- Vis gode holdninger overfor spillere, ledere, trenere, dommere og motstandere
- Innrett deg etter fellesskapets regler
- Vær miljøskapende selv også. Ikke forvent at alle andre skal være det
- Møt på alle treninger og kamp med en positiv innstilling
- Møt alltid tidsnok til alle treninger og kamper
- Møt forberedt også med tanke på utstyr (vannflasker, leggbeskyttere, drakt etc.)
Tilbud til spillere
- 14 år; Dommerkurs (obligatorisk)
- 16 år; Trenerkurs
- 16 år; Lederkurs
Trenere
Definisjon; klubbens ansatte person som ivaretar laget og spillernes utvikling sportslig og sosialt underveis i aktiviteten
Ansettelse;
Før avtale om eventuelt trenerengasjement inngås skal kandidaten bevisstgjørese og orienteres om klubbens visjon, mål og verdier - samt settes inn i klubbens sportsplan. Sportssjef og sportskoordinator er ansvarlig for ansettelser av trenere i ungdomsfotballen, både på gutte- og jentesiden. Ved eventuell avtaleinngåelse skal følgende være kartlagt;
- Vandel (politiattest)
- Formell kompetanse
- Egen spillerbakgrunn
- Alder
Samtlige ansettelser godkjennes av fotballgruppens sportssjef, før trenerkontrakt signeres.
Trenere i ungdomsfotballen forplikter seg til å ha gjennomført trenerkurset NFF Grasrottreneren. Dersom kompetansekravet ikke er oppfylt ved en eventuell førstegangs avtaleinngåelse skal treneren i løpet av 1 kalenderår ha gjennomført Grasrottrener-kurset, for å gjøre seg aktuell for en eventuell forlengelse av treneravtalen utover år 1. Videre legger klubben tilrette for utdannede tiltak både internt og eksternt.
Treneren skal gjøre seg kjent med og utføre sine oppgaver i samsvar med;
- Sportsplan (2.1 Sportsplan i klubbhåndbok)
- NIF; Barneidrettsbestemmelsene
- NFF; Spilleregler og retningslinjer i barnefotballen 6-12 år
- NFF; Spilleregler og retningslinjer i ungdomsfotballen 13-19 år
- NFF; Fair Play
- NFF; Trenervett
Sesonggjennomføring:
- Utarbeide årsplan i samarbeid med sin overordnede (sportssjef eller sportskoordinator, klubbhåndbok 1.2.3 Administrasjon)
- Utarbeide periodeplaner i samarbeid med sin overordnede
- Utarbeide og kunne dokumenter øktplaner for gjennomføring av lagets aktivitet
- 12 - 19; Minimum 2 spillersamtaler årlig med sine spillere
- Opptre som kampleder for laget i seriespill og turneringer
- Bidra til tett dialog med lagleder (Håndboken 1.2.5 lagleder) og lagets øvrige støtteapparat underveis i sesong
- Føre treningsoppmøte
- Sørge for at laget har god opptreden både på og utenfor banen
- Sørge for at laget har god materiellkontroll
- Gjøre seg kjent med spillere som lider av spesielle sykdommer slik som f.eks. diabetes, astma, epilepsi o.l. og sette seg inn i hvilken oppfølging disse spillerne krever
- Stille på klubbens trenerforum
- Innstille seg på at klubbens kompetansekrav for trenere skal innfris
Ønsket kompetanse (personlig egnethet kan veie opp for eventuell manglende kompetanse):
- G./J.19-1: UEFA B-lisens
- G.16-1: UEFA B-lisens
- G./J.15-1: UEFA B-lisens
- G./J.14-1: UEFA B-lisens
- G./J.13-1: UEFA B-lisens
- G./J.19-2 -->: NFF Grasrottreneren
- G.16-2 -->: NFF Grasrottreneren
- G./J.15-2 -->: NFF Grasrottreneren
- G./J.14-2 -->: NFF Grasrottreneren
- G./J.13-2 -->: NFF Grasrottreneren